Ginekologija

Ginekološka praksa u Bolnici Jelena datira unazad dvije decenije. Preko 100.000 zadovoljnih pacijenata je prošlo kroz našu kliniku kako iz naše, tako i iz susjednih republika. Napornim radom i izuzetnim zalaganjem u proteklom vremenu stekli smo vaše cijenjeno povjerenje. Stoga, prije svega, naglašavamo da je Bolnica Jelena specijalizovana zdravstvena ustanova koja se bavi zdravljem žene, prati zdravstveno stanje majke i novorođenčadi. Naglasak je na kvalitetu usluge i individualnom pristupu koji ste vi, dragi pacijenti, svakako prepoznali i poklonili nam svoje povjerenje.

Posjedujemo dva specijalizovana bloka: polikliničko-ambulantni i bolnički: Naš stručni medicinski tim prati i sprovodi naučno utvrđene metode prevencije, dijagnostike i liječenja ginekoloških oboljenja kod žena.

Redovne preventivne preglede možete obaviti u specijalističkim ambulantama koje na raspolaganju imaju video-kolposkopiju i usluge citološke laboratorije. Posebnu pažnju posvećujemo praćenju trudnoće. Posjedujemo najsavremeniji kabinet za kompletnu ultrazvučnu dijagnostiku (Color doppler, 3D i 4D ultrazvuk), te CTG. Vršimo ultrazvučni i biohemijski skrining kod trudnica za genetska oboljenja. Zajedno sa Vama učestvujemo u kontroli rađanja i planiramo trudnoću. Liječenje steriliteta je oblast kojoj trenutno posvećujemo najviše pažnje.

Bolnički blok obuhvata porodilište i dvije moderno opremljene operacione sale sa najsavremenijom hirurškom opremom za video-laparoskopiju i histeroskopiju. Svakodnevno se obavlja više operacija iz domena ginekologije (klasični hirurški zahvati, LPSC, HSC, LLETZ, itd). Naš tim ginekologa-akušera sa iskusnim babicama, anesteziolozima, neonatologom i pedijatrom obavlja sve vrste porođaja (prirodnim putem i carskim rezom) u savremenoj porođajnoj sali. Kroz individualan pristup svakoj porodilji, vodeći se njenim željama o mjestu, vremenu i načinu poroda pri čemu poštujemo sve savremene medicinske preporuke (rooming in, baby and mama friendly), trudimo se da trenutak rođenja djeteta bude najljepše iskustvo. (....detaljnije u odjeljku Porodilište)

U skladu sa željama budućih roditelja može se obaviti procedura uzimanja krvi iz pupčanika radi čuvanja matičnih ćelija. Ginekološki operativni blok vrši dijagnostiku i liječenje bolesti iz područja ginekologije. U našoj bolnici se rade klasični abdominalni i vaginalni ginekološki zahvati, te minimalno invazivni endoskopski zahvati (laparoskopski i histeroskopski, LLETZ).

Izuzetno nam je zadovoljstvo ponuditi našim pacijentima smještaj u sobama i apartmanu ugodnog i relaksirajućeg ambijenta uz vrhunski komfor (telefon, wi-fi, kablovska) što će svakako smanjiti nepotrebni stres koji je normalna reakcija vezana za strah od intervencije. Napominjemo mogućnost prijema posjete u toku cijelog dana. Svaki pacijent ima ličnu sestru i 24-časovni nadzor ljekara uz mogućnost konsultacije ljekara specijalista i subspecijalista različitih oblasti.

U toku bolničkog boravka nudimo i izbor jela iz menija vrhunskih restorana, te masažu koju vrši profesionalni fizioterapeut. Naša misija je Vaš brz oporavak, do skorog viđenja srdačan pozdrav.

Spisak Usluga


Spisak usluga iz ginekologije.

Histerektomija


Podrazumijeva operativni zahvat pri kojem se otklanja materica npr. zbog spuštanja (prolapsa), velikih mioma ili drugih tumorskih promjena...

HSC


Histeroskopija je medicinska dijagnostičko-terapijska procedura koja se izvodi prvenstveno da bi se pojasnio uzrok ginekoloških tegoba (npr.poremećaji u menstrualnom krvarenju, neplodnost itd)...

Konizacija


Uzimanje i mikroskopski pregled promjena na tkivu grlića, omogućava, da se utvrdi vrsta oboljenja i predloži odgovarajuća mjera liječenja...

Laparoskopija


Laparoskopija i pelviskopija predstavljaju dijagnostičko-terapijsku proceduru u cilju pregleda trbušne šupljine i manjih operativnih intervencija...

Zakazivanje termina

Zakazivanje termina pregleda možete uraditi putem naše kontakt forme.

>> ZAKAŽI TERMIN

Socijalne Mreže

Kontakt

Jovana Dučića 47, 78000 Banja Luka
Tel: +387 51 324 310 Fax: +387 51 324 312

Email: klinikajelena@hotmail.com