PedijatrijaBolnica iz hirurških oblasti Jelena iz Banje Luke se već duži niz godina bavi ginekologijom i operativnim intervencijama iz oblasti ginekologije. Od 2012. godine je proširila obim svog rada otvaranjem porodilišta i pedijatrijske ambulante 2013. godine. Tako je na jedinstven način obuhvaćena briga o potomstvu od samog začeća pa sve do 18. godine. Stručni medicinski tim brine o svakom pacijentu koji nam je ukazao povjerenje kroz individualan pristup.

Pedijatrija, kao medicinska oblast, zauzima posebno mjesto. To je najljepša grana medicine koja se bavi odrastanjem djeteta, praćenjem njegovog fizičkog rasta, razvoja senzorijuma - vida i sluha, razvoja govora, emocionalnog i socijalnog razvoja. Pedijatar prati i liječi i zdravo i bolesno dijete od časa rođenja do navršene 18. godine. U našoj pedijatrijskoj ordinaciji bolnice „Jelena“ se liječe djeca koju naš stručni medicinski tim prati od prvog udaha u našem porodilištu, ali i kroz svih devet mjeseci praćenjem buduće mame kroz naše trudničko savjetovalište. Na prvom mjestu treba znati da djeca nisu mali ljudi, nego nježna i osjetljiva populacija koja zahtijeva mnogo brige, pažnje, strpljivosti, znanja, hrabrosti, iskustva i vremena. Upravo sve ovo nabrojano uz kontinuitet u stručnom usavršavanju znanja i vještina, kao i svakodnevno praćenje brojnih svjetskih studija i naučnih dostignuća odlike su savremenog pedijatra.

Kako izabrati pedijatra za svoje dijete?

Pri izboru pedijatra za svoje dijete, roditelj treba da zna da su svi pedijatri ljekari specijalisti koji su nakon osnovnih studija na medicinskom fakultetu u trajanju od šest godina, završili specijalizaciju u trajanju od četiri godine uz niz doedukacija. To znači da svi posjeduju potrebna znanja i vještine. Vrlo bitno za roditelje i dijete je da pedijatar ima dovoljno vremena i da se u mirnoj i opuštenoj atmosferi, bez stresa, posveti djetetu. Takođe dolazak pedijatru treba da bude kao posjeta bliskom rođaku ili prijatelju – znači da postoje povjerenje i određena doza privatnosti i familijarnosti. Značajno je i da možete telefonski zakazati i najaviti svoju posjetu, te po potrebi dobiti savjet. Mnogo znači i kada u toku samo jedne posjete ljekaru u istoj ustanovi možete dobiti pregled, laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvuk i terapiju. Naravno, ima odličnih pedijatara u gradu kod kojih roditelji, kao i još pola grada po preporuci vode djecu, ali treba postaviti sebi pitanje da li smo spremni čekati i do dva sata sa bolesnim djetetom. Ne treba se ustručavati postaviti pitanje o lijeku koji je pedijatar preporučio, niti o intervencijama koje se tiču Vašeg djeteta.

Šta je domen rada pedijatrijske ambulante?

Pored liječenja bolesti, u svakodnevnom radu sa posebnom pažnjom bavimo se promocijom zdravlja i prevencijom obolijevanja. Još u porodilištu se uzme novorođenački skrining na čak osam oboljenja. Djeca se prate kroz dojenačko savjetovalište do navršenih 12 mjeseci života, zatim kroz preventivne i sistematske preglede kada će u određenim vremenskim intervalima biti dodatno dijagnostički, tj. laboratorijski i ultrazvučno obrađena, dobiće redovne vakcine. Cilj je da, zajedno sa roditeljima, rano uočimo odstupanja i adekvatno terapijski reagujemo, obradimo neke najinteresantnije teme čime bismo otklonili neke nedoumice i bar malo olakšali roditeljstvo koje u današnje vrijeme nije nimalo lako i jednostavno.

I na kraju, zapamtite da posjeta djeteta izabranom pedijatru treba da bude sa osmijehom!

Dojenje i Ishrana


Već prije same trudnoće započinje prprema organizma trudnice na proces dojenja. Kod većine trudnica na samom početku trudnoće dolazi do povećanja grudi i širenja mliječnih žlijezda.

Trudnoća i Porođaj


Zanimljivi članci vezani za trudnoću, porođaj i razvoj djeteta.

Vakcinacija


Bebe primaju šest vakcina u periodu od rođenja do šest mjeseci starosti. Ove Vakcine štite vašu bebu od 8 ozbiljnih bolesti.

Njega


Savjeti za specijalnu njegu nježne kože vaše bebe.

Tegobe i Terapije


Koristimo moderne tehnike i svjetske standarde kao i najnoviju opremu kako bi smo učinili vaš boravak u klinici Jelena što ugodniji i lakši.

Bebi Oprema


Svu potrebnu bebi opremu za vaše novorođenče možete pronaći u ovoj podkategoriji.

Prevencija


Brinite o svom zdravlju i o zdravlju vaše bebe, budite odgovorni i obavite godišnju kontrolu i pregled.

Zanimljivo


Zanimljivi članci vezani za pedijatriju.

Zakazivanje termina

Zakazivanje termina pregleda možete uraditi putem naše kontakt forme.

>> ZAKAŽI TERMIN

Socijalne Mreže

Kontakt

Jovana Dučića 47, 78000 Banja Luka
Tel: +387 51 324 310 Fax: +387 51 324 312

Email: klinikajelena@hotmail.com